Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

CJ Suceava va colabora cu Consiliul Regional Cernăuți pentru sprijinirea proiectului „Suceava- capitală culturală europeană 2021”

nechifor cernauti (1)Consiliul Judeţean Suceava şi Consiliul Regional Cernăuţi vor colabora în vederea sprijinării Sucevei la Proiectul „Suceava-capitală culturală europeană în 2021”.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, după întâlnirea cu noul primar ales al oraşului Cernăuţi, Oleksii Kaspruk, că a avut o discuție fructuoasă cu conducerea orașului Cernăuți și că așteaptă ca după constituirea Consiliului Regional colaborarea bilaterală să reînceapă pentru a acționa rapid ca și parteneri.

like-facebook„Am avut o discuţie foarte interesantă cu partenerii din Cernăuţi. Sunt lângă noi, primarului oraşului Cernăuţi reales duminică, în alegerile locale din Ucraina și domnul director al Aeroportului din Cernăuți, vreau să le mulţumesc pentru că în acest nou mandat se află la Suceava nu într-o vizită de curtuoazie, ci în vizită de lucru foarte importantă, cu subiecte extrem de atractive și foarte actuale. E nevoie să acţionăm rapid ca partener. Trăim aici într-o regiune cu istoric în spate important,într-un context geopolic mai puțin simplu și cred că de asta este nevoie să acționăm rapid împreună ca parteneri. Aştept cu interes ca la Cernăuţi să fie constituit Consiliul Regional şi am convenit să lucrăm în format bilateral, primăriile pe de o parte şi consiliile, judeţean şi regional, de cealaltă parte, pentru a maximiza şansa Sucevei pentru capitală europeană”, a spus Nechifor.

nechifor cernauti (2)Șeful administrației județene a spus că obiectivul principal al cooperării este acela de a pune în practică lucrări de infrastructură, fiind impetuos necesar ca guvernele celor două ţări să demareze lucrări de construcţii în infrastructură, în cele două zone, Suceava şi Cernăuţi.

La rândul său, primarul orașului Cernăuți, Oleksii Kaspruk a spus că este interesat într-o astfel de colaborare şi în perspectiva unei candidaturi a oraşului Cernăuţi la statutul capitală culturală, în 2024.

„Ne-am gândit să ne întărim forţele şi să realizăm facilităţi pentru oameni. Astăzi am discutat şi direcţiile pe care mergem în comun. Ştim că Suceava a prezentat planul său de a candida pentru titlul de capitală culturală europeană 2021. Pentru noi este o temă foarte importantă deoarece orașeșe din Ucraina vor partyicipa la o astfel de competiție abia în 2024 iar orașul cernăuți a demarat deja activități în acest sens. . În comun, unificându-ne forţele, sunt convins că vom obţine rezultate mai bune atât pentru Suceava, cât şi pentru Cernăuţi”, a afirmat Oleksii Kaspruk.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*