Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Avocatul sucevean Radu Pricop a cerut 4 milioane de euro de la un om de afaceri pentru a-l scăpa de un dosar

radu pricopSuceveanul Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, a fost trimis în în judecată în dosarul în care este cercetat penal și Sergiu Lucinschi. Cei doi au cerut 4 milioane de euro de la un om de afaceri pentru a-l scapa de un dosar.

Radu Pricop care este căsătorit cu una din fiicele lui Traian Băsescu, Ioana, a fost interceptat în timp ce îl învăța pe Lucinschi cum să dea aparenta de legalitate șantajului de 2 milioane de euro.

like-facebookÎn minuta de ședință de arată că „în baza art. 347 alin. 3 rap. la art. 346 alin. 4 C.proc.pen., constată legalitatea sesizării Curţii de Apel Bucureşti Secţia a II-a penală cu rechizitoriul nr. 44/P/2015 din data de 25.06.2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie astfel cum a fost acesta completat prin Ordonanţa nr. 44/P/2015 din 12.11.2015 a aceleiaşi instituţii. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Pricop Radu Petru şi Lucinschi Sergiu. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu din 20.11.2015”.

Radu Pricop a fost trimis în judecată de DNA în iunie 2015, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii, iar Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, este acuzat de şantaj, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi participaţie improprie în forma instigării, la infracţiunea de fals intelectual.

Radu Pricop şi Sergiu Lucinschi au fost trimişi în judecată în dosarul privind şantajarea lui Alexandru Horpoş, de la care fiului fostului şef de stat moldovean ar fi cerut 4 milioane euro pentru a-şi retrage o plângere la DIICOT.
În acest caz, ginerele lui Traian Băsescu este acuzat de complicitate la şantaj şi instigare la fals în declaraţii şi este urmărit penal sub control judiciar.

Mai exact, Pricop e acuzat că, în calitate de avocat, a redactat soluţii nelegale astfel încât cei 4 milioane de euro să pară de fapt o datorie. În acelaşi dosar, este cercetat tot sub control judiciar şi Sergiu Lucinschi, fiul fostului preşedinte al Republicii Moldova, iar ofiţerul DIICOT Constantin Comăneanu a fost arestat preventiv.
Radu Pricop a fost interceptat în timp ce îl învăţa pe Sergiu Lucinschi cum să dea aparenţa de legalitate şantajului de 2 milioane de euro.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*