Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

Îngrijorător! Criză de vaccin antitetanos în spitalele sucevene

vaccinAutoritățile din sănătatea suceveană se confruntă cu o problemă stringentă. În spitalele sucevene nu există vaccin antitetanos. Directorul medical al Spitalului Județean Suceava, Tiberius Brădățan, susține că a informat despre această criză de antitetanos atât Direcția de Sănătate Publică Suceava, cât și Ministerul Sănătății. Cum Institutul Cantacuzino nu mai produce acest vaccin, el este adus de peste hotare.

„Am făcut interpelare la furnizorii de medicamente de la care luăm acest vaccin și am înțeles că este adus în țară, dar că mai necesită aprobare de la Ministerul Sănătăți. Nu sunt probleme legate de finanțare dintre spital și furnizori”, a spus Brădățan.

like-facebookVaccinul lipsește cu desăvârșire astfel că pacienții care ajung la Spitalul Județean cu zgârieturi sau plăîgi mușcate sunt nevoiți să facă cale întoarsă.

Directorul medical al Spitalului județean Suceava susține că pericolul pentru persoanele care au nevoie de vaccin antitetanos este în sezonul cald.

Gravitatea nu este mare în primele ore dacă pacientul ajunge la dispensarul medical sau la spital unde i se va face toaletarea plăgii, iar în această perioadă riscul este minim”,  a spus Brădățan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*