Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Percheziţii în Suceava! Ancheta vizează fapte de contrabandă şi spălare de bani

perchezitii dnaPoliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Piteşti efectuează, joi, două percheziţii în Suceava.

Acţiuni similare au loc şi pe raza judeţelor Argeş, Satu-Mare şi Galaţi, pentru probarea activităţii a 16 persoane bănuite de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional, contrabandă şi spălare de bani.

like-facebookLa data de 19 noiembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, efectuează 34 de percheziţii domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă şi spălare de bani.

La activități participă și poliţişti de combaterea a criminalităţii organizate din Suceava, Galaţi şi Satu-Mare, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, de la Centrul Chinologic Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, cu 4 efective canine “detectare tutun”.

Sunt efectuate 27 de percheziţii pe raza judeţului Argeş, 2 în judeţul Suceava, 2 în judeţul Satu-Mare şi 3 în judeţul Galaţi, la persoane bănuite că, începând cu anul 2014, ar fi constituit sau, după caz, ar fi aderat ori sprijinit o grupare infracţională organizată, în scopul săvârşirii de infracţiuni de contrabandă cu ţigări şi spălare de bani.

Pentru atingerea scopului infracţional, aceştia ar fi organizat pe raza municipiului Piteşti o reţea clandestină de distribuţie şi vânzare a ţigărilor provenind din contrabandă, asumându-şi fiecare roluri bine stabilite privind aprovizionarea, distribuţia, depozitarea, vânzarea, fiind stabilite legături permanente cu sursele de aprovizionare din judeţele Suceava, Galaţi şi Satu-Mare.

34 persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Piteşti, în vederea audierii.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.400.000 de lei.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Cadrul Inspectoratului General al Poliției Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*