Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Diplome de merit pentru intervenții pentru pompierii suceveni din partea Consiliului Județean

diplome pompieri (1)Pompierii militari din Câmpulung Moldovenesc au primit diplome de merit pentru intervenții din partea Consiliului Județean Suceava, semnate de șeful administrației județene, Cătălin Nechifor. Acestea au acordate pentru  munca depusă chiar și peste orele de program la intervențiile care au avut  loc în zilele de 10-11 octombrie când furia naturii a lăsat mii de locuințe fără energie electrică, vântul puternic a doborât copaci pe arterele de circulație și pe căile ferate.

diplome pompieri (2)Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a ținut să mulțumească, la acea vreme, pentru modul cum au acționat angajații din structurile Ministerului Afacerilor Interne şi de la Serviciul Județean de Ambulanţă, precizând că aceștia vor fi recompensați cu diplome şi albume cu Bucovina. Nechifor a mai spus că așteaptă să apară și eventuali sponsori pentru a acorda şi unele premii în bani.like-facebook

„Încerc să am o formulă de respect pentru oamenii care au muncit în aceste zile. Legea nu ne ajută foarte multă, însă o să am o comunicare oficială cu toți conducătorii de instituții ISU, IJJ, IPJ și SAJ să ne furnizeze nominal persoanele care au participat activ în această perioadă, care și-au făcut datoria mult peste ceea ce înțelegem cu toții un serviciu de opt ore și să-I putem motiva într-un fel legal. În acest moment avem doar posibilitatea de a le acorda o diplomă și un album de prezentare a Bucovinei care să rămână ca formulă de bun respect. O formulă de remunerare, un premiu special nu putem da din surse publice, proprii, dar pot face un apel către cei care înțeleg modul în care au muncit acești oameni, dacă pot face o sposorizare cât de mică”, a spus atunci Nechifor.

Din cauza vântului puternic şi a ninsorilor căzute duminică, 11 octombrie, peste 40 de localităţi sucevene au rămas fără energie electric, mai multe trenuri au fost nevoite să staționeze câteva ore întregi din cauza copacilor care s-au rupt și au căzut peste calea ferată.

Cătălin Nechifor a cerut atunci sprijinul premierului Victor Ponta și a ministrului Agacerilor Interne, Gabriel Oprea, să sprijine județul nostru în deblocarea situației de la Suceava inclusiv mărirea echipelor de intervenție ale echipelor EON din județele învecinate pentru a remedierea defecțiunilor din localitățile afectate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*