Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Consum lunar de 450 de litri de combustibil pentru fiecare mașină a Consiliului Judeţean

cj suceavaDeliberativul județean a aprobat creșterea consumului lunar pentru mașinile Consiliului Județean. În expunerea de motive semnată de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Alexandru Rădulescu, se arată că OUG nr 55/2010 limita extrem de mult cheltuielile publice printre care și plafonarea cotei de combustibil pe care o folosesc autoritățile publice și celelalte instituții publice.

Măsura de plafonare a consumului a survenit crizei economice declanşate în anul 2009 pentru a limita deficitul bugetar.

like-facebookVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Rădulescu, crede că nu se mai impun asemenea restricţii vizavi de autoritățile locale și instituțiile publice. Domnia sa motivează că pe de o parte „atribuțiile din ultima vreme ale autorităților locale și instituții publice vizavi de accesarea programelor europene, naționale, deplasările pe care le impun acestea, este nejustificată limitarea cotelor de combustibil”.

Totodată, potrivit lui Rădulescu, principiul desecentralizării autonomiei locale contravine acestor măsuri pe care Guvernul le-a impus.

„Au și un profund caracter inechitabil, întrucât autoritățile locale sunt așezate și în cadrul județului, și în cadrul țării, la diferite diferențe, deci o anumită cotă fixă vine în detrimentul celor care sunt în localități mai îndepărtate. Pentru a ajunge la stabilirea consumului lunar de combustibil s-au avut în vedere costurile medii lunare cu deplasările efectuare”, susține Rădulescu.

Şefii din Consiliul Judeţean (CJ) Suceava vor avea la dispoziție o cantitate maximă lunară de 450 de litri, iar pentru cele ale instituţiilor subordonate una maximă de 250 de litri pe lună.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*