Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

20 de suceveni depistați muncind la negru, în luna octombrie

munca la negruInspectorii de muncă suceveni au efectuat, în luna octombrie, un număr de 208 controale. În urma controalelor efectuate s-au aplicat un număr de 72 sancţiuni contravenţionale în valoare de 208.900 lei.

În aceeași perioadă au fost depistate un număr de 76 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care o persoană al cărui contract individual de muncă nu a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii;  55 persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal.

like-facebookDe asemenea, 20 persoane fără forme legale de angajare  îşi desfăşurau activitatea la 9 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 120.000 lei.

Printre deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă se numără  neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor;  netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară; nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă și  nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*