Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Inconștiență! A furat arma tatălui său și a început să tragă cu ea, apoi s-a ascuns într-o pădure

politie cautariUn tânăr de 23 de ani, băut, a recurs la un gest de-a dreptul inconștient din cauza unui conflict în familie. Se pare că totul a pornit de la faptul că, fiind un împătimit al jocurilor de noroc, a pierdut foarte mulți bani și avea datorii. El le-a cerut părinților bani, dar aceștia au refuzat să îi dea, lucru care l-a înfuriat la culme.

Iulian Răzvan Tăutu, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a profitat de faptul că este singur acasă, duminică, și, prin forțarea unei cutii metalice, a furat arma de vânătoare a tatălui său, deţinută legal de către acesta din urmă, precum şi muniţie aferentă.

razvan tautuCu arma asupra lui, s-a deplasat în grădina locuinței, într-o zonă izolată, unde a tras mai multe focuri de armă în plan vertical, după care s-a îndreptat înspre zona împădurită a satului, ce aparține de Cantonul Silvic Slătioara din cadrul Ocolului Silvic Stulpicani.

like-facebook„S-au dispus, de îndată, măsuri de căutare a acestuia și scotocirea zonei, fiind instituite filtre auto şi verificări la nivelul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc și Poliției orașului Gura Humorului, localități limitrofe, prin folosirea de efective din cadrul compartimentelor de investigații criminale și ordine publică”, se precizează într-un comunicat al Poliției.

Pentru depistarea tânărului s-a folosit câinele de urmă, iar pentru identificarea armei şi a eventualelor elemente folosite de muniţie a fost utilizat un detector de metale.tautu

„ Având în vedere gravitatea faptelor comise, modalitatea concretă de săvârşire, în condiţiile în care în cauză existau premisele punerii în pericol a siguranței persoanei vătămate și membrilor familiei sale, dar și a membrilor comunității din care provine, poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice şi acţiuni de căutare fără întrerupere, fiind echipaţi adecvat pentru intervenţia în condiţiile folosirii armamentului din dotare. În urma activităţilor desfăşurate, la mai puţin de 24 de ore de la declanşarea operaţiunii, tânărul a fost localizat în apropierea unui fânar din zona denumita „Pârâul Ursului” din comuna Stulpicani. Acesta a fost reţinut de poliţişti, activităţile continuând în vederea găsirii armei sustrase şi a elementelor de muniţie. Prin activităţi investigative şi utilizarea tehnicii din dotare a fost găsită şi arma de vânătoare ascunsă în apropierea lizierei pădurii”, se precizează într-un comunicat al Poliției Suceava.

Tânărul este urmărit penal pentru comiterea infracțiunilor de furt, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept. El a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei competente cu propunere de arestare preventivă.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*