Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Update. FOTO! Percheziții ale DNA la Oficiul pentru Jocurile de Noroc Suceava, dar și la sediile unor firme

perchezitii suceavaPercheziții de amploare au loc, sâmbătă, în județul Suceava, dar și în alte trei județe. Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, infracțiuni asimilate acestora, precum și infracțiuni împotriva înfăptuirii justiției și de fals, comise în perioada 2013-2015.

Sâmbătă, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 71 locații situate în județele: Suceava, Botoșani, Iași și Neamț, din care 2 sunt sediile unor instituții publice (IPJ Botoșani și Oficiul pentru Jocurile de Noroc Suceava situat la etajul 6 de la sediul Administrației Financiare ), restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

like-facebookÎn cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, se arată într-un comunicat al DNA.

perchezitiiImportanți oameni de afaceri din Botoșani, prin societăți care aveau puncte de lucru în cele patru județe, desfășurau diverse activități de jocuri de noroc și pariuri, care ar fi fost desfășurate sub protecția unor funcționari publici din cadrul Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc — Serviciul Teritorial Nord-Est Suceava, care primeau în schimb diverse sume de bani, direct sau prin intermediari. În plus, oamenii de afaceri erau sprijiniți de unii funcționari publici prin anunțarea controalelor care ar fi urmat să aibă loc la firmele lor.

Aparatele de tip „slot – machien”, fără licență și autorizație de exploatare, erau cu precădere în mediul rural. Este vorba despre  peste două mii de aparate, amplasate în peste 400 de puncte de lucru.

Pentru ascunderea provenienței ilicite a câștigurilor, aparatele aveau seriile de identificare și softurile unora licențiate.

Un ofițer de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani a fost ridicat, sâmbătă, din sediul IJP și adus la audieri la DNA – Serviciul teritorial Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*