Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Cătălin Nechifor: Ansamblul Ciprian Porumbescu ar putea rămâne în stradă

nechiforPreședintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a informat, vineri, deliberativul județului de ignoranța  de care dă dovadă conducerea Primăriei Suceava pentru că nu acordă spațiul de la fostul Cinematograf Modern Ansamblului Ciprina Porumbescu, după ce investiția a fost finalizată, așa cum fusese o înțelegere prealabilă.

El a spus că exista o înțelegere cu Uniunea Polonezilor din România prin care Ansamblul Ciprian Porumbescu putea să stea în închirie până la darea în folosință a fostului Cinematograf Modern, iar aceasta a expirat, existând riscul ca acesta să fie evacuat.

like-facebookMai mult, Nechifor s-a declarat nemulțumit de alocarea unui singur etaj la Centrul Cultural Bucovina, spațiul fiind total insuficient în condițiile în care sunt 80 de angajați precum și dotările aferente.

Ansamblul Ciprian Porumbescu ar putea rămâne în stradă. Primăria Suceava urma să ne pună un spațiu în cadrul Cinematografului Modern. Din păcate noi am depășit orice formulă legală de comunicare cu Primăria Sucevei. În data de 12 octombrie am trimis o adresă către primarul Sucevei, a trecut termenul legal de răspuns și nu am primit niciun răspuns. Suntem în situația în care Ansamblul Ciprian Porumbescu care are 61 de ani de existență rămâne în stradă. Cum procedăm? Știu că așa au fost discuții că acolo la Cinema va fi sediul pentru ansamblu. Suprafața de 140 metri pătrați alocați pentru 80 de angajați plus costume, instrumente,săli de repetiții, birouri nu mi se pare suficientă. Nu am primit răspuns oficial.Vreau ca împreună să găsim o soluție să poată funcționa”,  a spus Nechifor aleșilor județului.

Șeful administrației județene atrage atenția Primăriei că instituția pe care o conduce este proprietar pe etajele 2, 3 și 4 ale clădirii unde își desfășoară activitatea Primăria Suceva, iar spațiul a fost dat doar spre administrare autorităților locale și că există riscul ca Ansamblul să fie mutat aici.

„Dacă Primăria Suceava nu respectă că ne asigură spațiu pentru ansamblu, poate vă mutăm ansamblul la Primărie. E o variantă. De aceea fac un apel către domnul primar Lungu, chiar dacă a trecut termenul legal de răspuns, poate că găsește o soluție înțeleaptă. Nu puteam neglija un ansamblu care are 61 de ani de activitate, care face cinste județului și Bucovinei și să nu găsim soluții. Știu că așa a fost înțelegerea între CJ și Primăria Sucevei și vreau ca împreună să găsim o formulă”,  a spus Nechifor, care a precizat că o altă soluție ar fi mutarea ansamblului la Centrul Cultural al Tradițiilor, clădire care a fost ridicată pe fonduri europene și unde este spațiu suficient ca Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu” să își desfășoare activitatea mai puțin susținerea de spectacole.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*