Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Boala mâinilor murdare face ravagii în cinci localități din județ. Vezi unde sunt cele mai multe îmbolnăviri!

hepatitaMai multe focare de hepatita A au fost semnalate în cinci localități din județul Suceava. Este vorba despre Ilișești, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri, respectiv 37, Stulpicani, cu 26 de cazuri, Rotunda cu 21 de cazuri, Berchișești cu 13 cazuri și Pătrăuți cu 14 cazuri. Boala mâinilor murdare, cum mai este denumită hepatita A s-a înregistrat în special la copii.

like-facebookDirecția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a intervenit în toate focarele cu mijloace specifice de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor. S-au administrat doze de vaccin antihepatitic A, s-au efectuat  dezinfecţii şi s-au distribuit cantităţi importante de substanţe dezinfectante.

Potrivit unui raport al DSP, de la începutul anului, la nivelul judeţului s-au înregistrat 336 de cazuri de hepatita acută virală A.

„Boala mâinilor murdare” este o inflamare a ficatului, cauzată de virusul hepatic A. Printre simptomele acestei boli se numără colorarea pielii, ochilor și urinei în galben, dureri abdominale, pierderea apetitului, amețeală, febră, vomă, diaree și oboseală, potrivit webmd.com. La copii, semnele sunt mult mai puține. O persoană poate răspândi virusul timp de două săptămâni, până să își dea seama că este bolnavă.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*