Marti 21 Mai 2024, Actualizat acum 141 zile 12:00 am

Bazarul Primăriei va fi despărțit de cel privat printr-un gard. Nici bazarul privat nu are autorizație de la ISU

politisti bazar7Deliberativul local a aprobat alocarea unei sume de 115.000 de lei, în vederea amenajării unui gard despărţitor în Complexul comercial „Bazar”. Potrivit primarului Sucevei, Ion Lungu , practic va fi o „limitare a activităţii bazarului public de cea a bazarului privat”, ca una dintre condiţiile impuse de ISU, în vederea autorizării Bazarului public unde sunt circa 1800 de chioșcuri.

„S-a înţeles greşit că acel bazar este în subordinea noastră, însă noi nu avem nicio legătură cu acesta. Nu este autorizat de către Primărie, iar realizarea acestui grad trebuie făcută, pentru a putea redeschide Bazarul”, a spus Lungu.

like-facebookConsilieri locali s-au arătat surprinși că bazarul privat (n.rep- patronat de avocatul Max Ștefănoaia) funcţionează fără autorizaţie eliberată de Primărie.

Edilul Sucevei susție că  bazarul privat va putea fi verificat de ANAF sau Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Primăria neavând competenețe în control.

În bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 a fost prinsă suma de 235.000 de lei pentru dotarea cu un sistem de limitare şi stingere a incendiilor, cât şi pentru întocmirea raportului de expertiză care va servi la autorizarea pe linie de PSI.

ISU a solicitat mutarea a 150 de chioşcuri, care împiedică accesul autospecialelor de stingere a incendiilor, înlăturarea improvizaţiilor făcute la instalaţiile electrice de alimentare a spaţiilor comerciale şi efectuarea de exerciţii de alarmare cu funcţionarea în integralitate a hidranţilor.

„Sunt multe probleme pe linie de ISU, aşa cum se întâmplă şi la nivel naţional, iar dacă se aplică toate reglementările, jumătate din ţară trebuie închisă”, a conchis Lungu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*