Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

Cătălin Nechifor, foc și pară pe reprezentanții Aeroportului Iași. „Nu e treaba Iașului ce tarife practicăm”

nechifor la aeroportPreședintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, marți, după ce a primit o adresă de la conducerea Aeroportului Iași în care i se solicita să clarifice tarifele de la Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava și transferul Centrului Economic pentru dezvoltarea Terminalului 2, că deciziile luate de către administrația județeană pe care o conduce sunt susținute atât de către Consiliul Concurenței, cât și de Autoritatea de Management POS Transport.

like-facebookNechifor a spus că politica aplicată de Aeroportul Ștefan cel Mare este o „politică concurențială de piață pe care o face în conformitate cu reglementările naționale și internaționale și care în niciun caz nu pot fi negociate, asumate, discutate cu vreun alt concurent”.

„Nu e treaba Iașului ce tarife praticăm, nu este treaba celor din Bacău,Tg-Mureș, Bologna etc. Tocmai acest lucru ar fi grav în accepțiunea mea ca aeroporturile să nu aibă o politică la fel. Sper ca domnul Badea de la Aeroportul Iași să înțeleagă …Ar fi grav ca două aeroporturi să își facă un plan tarifar unic. Chiar ar fi grav. Eu nu am spus că ar fi ceva în neregulă la Iași. În mod evident, planul nostru de dezvoltare cupinde și alte tarife care vor fi încasate din parcare, spații publicitare etc care fac parte integrantă din bugetul de venituri și cheltuieli ai Regiei Autonome. Cumva, noi trebuie să stăm cuminți,s ă nu facem nimic, să ne uităm cu atenție cum zboară avioanele spre Iași”,  a spus Nechifor.

În adresa înaintată CJ Suceava, Regia Autonomă Aeroporul Iași susține că proiectul de hotărâre privind diminuarea tarifelor aeroportuare practicate de către RA Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava ar intra în contradicție cu declarațiile date sub semnătura privată de către beneficiarii finanțării proiectului de modernizare a infrastructurii Aeroportului Ștefan cel Mare inclusiv datele transmise și  asumate în cererea de finanțare.

În ce privește transferul clădirilor – Centrul Economic Bucovina Suceava la Regia Autonomă Aeroportul, șeful administrației județene Suceava a spus că „iar nu e treaba domnului Badea de la Iași. Acest patrimoniu nu pleacă nici la Iași și nici în altă parte, rămâne în Suceava, este al județului doar că administrarea este al Regiei Autonome. Cred că domnul Badea face o confuzie de termeni, de sens și cred că ar fi mult mai înțelept din partea domniei sale să fie preocupat despre Iași, despre ce face acolo și nu despre ce facem noi. Concurența nu poate fi decât benefică inclusiv în zona de aeroporturi. Aeroportul este un motor de dezvoltare, un factor care produce într-adevăr servicii pentru pasageri, produce și un fenoment foarte interesant – libera mișcare a cetățenilor și sigur aceste sunt principii europene pe care cei de la Iași au sentimentul că nu prea le înțeleg. Avem corespondență specală cu două instituții importante –Consiliul Concurenței și Autoritatea de Management POST Transport și avem și răspunsurile ca atare”.

Nechifor susține că va trimite o adresă oficială către Regia Autonomă Aeroportul Iași pentru a furniza copii după tarifele practicate de Regia Autonomă Aeroportul Iași în cadrul contractelor încheiate cu operatorii aerieni precum și renumerarea anumitor servicii în schimbul unor condiții diverse legate de prezența și amploarea operațiunilor acestora.

Să nu uite cineva că Suceava este cine este. Și nici de Ștefan cel Mare și cumva și de Aeroportul Ștefan cel Mare….până acolo. Deci, nu ne legăm de Ștefan cel Mare. Chiar nu este în regulă lucrul ăsta. Nu ne doare capul de Iași. Nu ne-a interest faptul că ne-a mutat capitala Lăcustă Vodă și un Lăpușneanu. De atunci și până acum chiar sub talpa cuiva să stăm noi? Nu. Eu personal nu mai stau.  Am tradus cele șapte pagini într-un singur mesaj. Că vezi doamne deranjează concurența. Dacă scriau fraza asta era ok”, a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*