Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

FOTO! Revoltă la Bazar! Sute de persoane au cerut redeschiderea acestuia

revolta bazar 14O adevărată revoltă are loc, marți dimineață, la Bazarul Sucecei. Sute de persoane au cerut redeschiderea acestuia. La fața locului s-a aflat și primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, care a încercat să-i lămurească pe oameni că trebuie mutate chioșcurile.

Oamenii sunt nemulțumiți de măsura închiderii Bazarului și cer demisia primarului Ion Lungu. Mai mult decât atât, în jurul orei 08.00, aceștia au blocat sensul giratoriu din apropierea bazarului și a fost nevoie de intervenția jandarmilor.

like-facebookBazarul Sucevei a fost închis, luni după-amiază, întrucât nu se îndeplinesc normele PSI. Totula fost sigilat, s-au pus lacăte pe uși, iar polițiștii locali nu mai lasă pe nimeni să intre în bazar.

A rămas, însă, o poartă din spate pentru acces pentru cei care vor să își ridice marfa.

Primăria le-a cerut comercianților să mute 150 de chioșcuri, dar întrucât aceștia nu s-au conformat, a închis totul.

Numai în bazarul Primăriei sunt 1.800 de chioşcuri.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava susțin că Bazarul din Lunca Sucevei va funcționa după ce vor fi eliminate neconformitățile tehnice.  Săptămâna trecută, edilul Sucevei, Ion Lungu dădea termen de 5 zile  celor din bazar pentru a evacua 150 de chioșcuri pentru a crea căi de acces autospecialelor în caz de incendiu însă aceștia nu s-au conformat deși primiseră somații.
„Acest complex comercial va putea funcționa în continuare doar după eliminarea acelor neconformități tehnice care au generat pratic această măsură de închidere. Conform noii legislații și în speță a noii ordonanțe de guvern care reglementează oprirea activității, în momentul de față complexul comercial se încadrează pe trei dintre palierele stipulate în actul normativ. În ceea ce privește asigurarea conformității căii de evacuare, asigurarea dotării și funcționării cu instalații de stingere, cu instalații de semnalizare și nu în ultimul rând posibilitatea accesului la intervenție în caz de incendiu a autospecialelor”, a spus insp. șef adj. al ISU  Suceava, Costică Gheață.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*