Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

Tarifele la Aeroportul Suceava au fost reduse de Consiliul Județean

aeroport suceava (30)Deliberativul județului a aprobat, luni, tarifele care vor fi practicate la Aeroportul Ștefan cel Mare Salcea-Suceava, începând cu 1 ianuarie 2016.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a propus diminuarea unor tarife faţă de 2015, astfel încât activitatea să devină atractivă şi rentabilă.

Astfel, tariful de aterizare va fi de 3 euro/tonă, serviciile pentru pasageri de 2 euro/pachet, ambele fiind de 5 euro/tonă. Totodată, tariful de securitate aeroportuară va scădea de la 4,16 euro la 1 euro/pachet, iar tariful de staţionare va fi de 10 eurocenţi/tonă şi oră și nu de 20 euro cît era în 2015. Modificările ar urma să atragă noi operatori aerieni pe Aeroportul Ştefan cel Mare Suceava.

like-facebookDe asemenea, la aterizare, operatorii aerieni care au cel puțin 40 de zboruri pe lună vor beneficia de reducerea tarifului la jumătate, cei cu cel puțin 30 de zboruri lunar să aibă o reducere de 45 la sută, pentru cel puțin 20 de aterizări pe lună tariful sa scada cu 40 la suta, iar operatorii care au minimum opt aterizari lunar sa aiba o reducere de 35 la suta. Tarifele de iluminare, tranzit si transfer raman la nivelul stabilit pentru anul 2015.

„Perioada în care o regie autonomă aeroportuară cu specific deosebit, de interes local, beneficiază de tarifele aeroportuare practicate de aceasta se aprobă de către Consiliul Județean sub autoritatea căruia funcționează regia și se aplică în mod transparent și nediscriminatoriu tuturor utilizatorilor infrastructurii aeroportuare”, a arătat Nechifor în expunerea de motive.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de consilierii județenei prezenți.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*