Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

FOTO! Patriarhul României a ajuns la Rădăuți

patriarhPatriarhul României, Prea Fericitul Daniel, a ajuns, joi seară, la Rădăuți. Acesta  a fost așteptat de către  IPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, arhimandrit Iustin Dragomir Ioan, stareţul mănăstirii Bogdana din Rădăuţi, un impresionant sobor de preoți, dar și de  președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor,viceprimarul cu atribuții de primar al municipiului Rădăuți, Cătălin Loghin, dar și alți reprezentanți ai autorităților locale.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, prin rugăciunile Maicii Domnului şi ale Sfinţilor din veac rugători pentru a noastră mântuire, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi jertfa credincioşilor, s-au încheiat lucrările de construcţie la Mănăstirea de maici „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, la Aşezământul de copii „Sf. Ierarh Leontie” şi la Troiţa din incinta acestuia, localizate în municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava. Bucuria noastră va fi desăvârşită în ziua de sâmbătă, 7 noiembrie 2015, când Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un distins sobor de ierarhi şi preoţi, va oficia slujba de sfinţire. Acest moment, ne oferă plăcuta ocazie să vă invităm pentru a lua parte la actul de sfinţire, ca în duhul sfintelor rugăciuni, bucuria noastră să fie deplină”,  susține arhim. Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana – Rădăuţi.

Potrivit programului , în această seară va avea loc slujba de sfinţirea Troiţei și sfinţirea Aşezământului de Copii “Sf. Ierarh Leontie”,  iar sâmbătă va avea loc slujba de sfințire a Bisericii Mănăstirii “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

like-facebook

Tot sâmbătă, Preafericitul Daniel va primi titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Suceava.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*