Luni 03 Iunie 2024, Actualizat acum 154 zile 12:00 am

FOTO! O profesoară și o coordonatoare a unui ansamblu din Suceava au primit distincții din partea președintelui Republicii Polone

decoratii (12)Președinții de filiale ale Uniunii Polonezilor din Romania, profesori de limba polonă, dar și directori de școli din localitățile cu predare în limba polonă din Poiana Micului și Solonețu Nou, s-au întalnit, miercuri, 4 noiembrie, la Ambasada Poloniei din București cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda.

La întâlnirea cu șeful statului polon a participat și Ansamblul de cantece și dansuri poloneze Soloceanka din Solonețu Nou. Au mai fost prezenți preoți din Decanatul de Bucovina. Nu a lipsit deputatul Ghervazer Longher, președinte al Uniunii Polonezilor din Romania, care a reprezentat întreaga comunitate poloneză din Romania.

Este o onoare pentru comunitatea poloneză din România să îl întâlnească pe noul președinte al Republicii Polone, îi urăm bun venit și îl invităm cu drag în Bucovina unde trăiesc cei mai mulți dintre polonezi”, a spus deputatul Ghervazer Longher.

Formația artistică îmbrăcată în costume populare tradiționale specifice etniei polone a susținut o suită de dansuri tradiționale poloneze, fiind aplaudată de întreaga delegație.
like-facebook
În timpul ceremoniei, președintele Poloniei, Andrzej Duda, a înmânat două înalte distincții, din partea Președinției, lui Ana Zielonka -asistent cultural și coordonator al Ansamblului Artistic amintit mai sus și Elzbieta Wieruszewska -Calistru -cetățean polonez stabilit în Romania de câțiva ani, profesor de limba polonă în Suceava, redactor la revistele „Polonus” și „Maly Polonus”, editate de Uniunea Polonezilor din România.

Ana Zeilonka a primit distincția „Crucea în grad de cavaler a ordinului de merite pentru Republica Polonă”, pentru păstrarea spiritului polonez în Diaspora Poloneză. Elzbieta Wieruszewska -Calistru a primit de la președintele Poloniei distincția „Crucea în grad de cavaler a Ordinului Renașterea Poloniei”, pentru merite deosebite în educația copiilor și tinerilor în limba maternă și popularizarea culturii polone în România.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*