Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Guvernul a alocat 13,6 milioane de lei pentru drumurile județului Suceava înainte de demisia lui Victor Ponta

catalin nechiforJudețul Suceava a primit aproximativ 14 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură pe drumurile județene. Președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, susține că banii au fost alocați de Guvernul condus încă de premierul Victor Ponta, județului nostru fiindu-i alocați 13 milioane 660 mii lei.

„Luni va fi şedinţă extraordinară în care se va rectifica bugetul judeţean și să-i dăm spre finanțare la lucrări”, a spus Nechifor.

like-facebookȘeful administrației județene a amintit și lucrările de infrastructură pe drumurile județene aflate în derulare.

„Vreau să reamintesc faptul că în perioada anterioară am primit și 19 milioane Ron pentru a putea stinge datoriile pe care UAT-urile din Suceava le aveau în cadrul Programului Utilități și Mediu, cu acești bani primăriile din Suceava sunt în mod clar degrevate de partea fiscală. Avem și rectificarea bugetară de a fi operată ca atare pentru localități și va fi o discuție mai amplă pentru că este o împărțire și prin finanțele publice și prin CJ ,sumele sunt suficient de mari și cred că ajunge pentru toată lumea. Evident că ținem cont de criterii. Vreau să mulțumesc din nou Guvernului și premierului Victor Ponta în care PSD a avut o componentă importantă. În ultimii ani durata de creștere de echilibrare a bugetelor locale a fost una consistentă. Dacă în 2009 banii care veneau la Suceava erau de 148 milioane lei, în 2010 a fost 121 milioane de lei, a scăzut, în 2011 a crescut din nou la 140 milioane de lei, in 2012-149 milioane de lei iar in 213 -151 milioane de lei, în 2014 -166 milioane de lei iar în acest an fără a lua în calcul rectificarea despre care am vorbit, alocarea este de 228 milioane de lei. Lucrul acesta trebuie luat în calcul și trebuie să mulțumesc domnului Victor Ponta pentru că a reușit să aducă creștere economică în Romania,stabilitate și sunt convins că Victor Ponta va merge mai departe”,  a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*