Duminică 12 Mai 2024, Actualizat acum 132 zile 12:00 am

Împrumutul de cinci milioane de lei pentru biomasă, amânat de consilierii locali

cl333Consilierii locali au amânat, joi,  contractarea unui împrumut în valoare de 5.000.000 lei, pentru finanțarea cheltuielilor pentru asigurarea masei lemnoase necesare furnizării energiei termice în noiembrie și decembrie ale acestui an.

Cei care au anunțat că vor vota împotrivă au fost consilierii locali  din tabăra liberală, motivand că  „împrumuturile trebuie să genereze investiții și nu să acopere consumuri”.

like-facebookProiectul inițiat de primarul Ion Lungu nu a fost pe placul celor din PNL, iar consilierii social democrați au solicitat amanarea proiectului cu pricina.

Lungu a atras atenția că în cazul în care nu vor fi acordați bani  “Bioenergy” ,  sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare ar avea de suferit , precizand ca  “va fi Dumnezeu cu mila !”.

De cealaltă parte,  directorul firmei austriece  “Bioenergy”, consilierul județean liberal Vasile Ilie, a spus că nealocarea  banilor către compania care o reprezintă va duce cel mai probabil blocarea activității.

O nouă reuniune a deliberativului local ar putea fi convocată zilele viitoare pentru a nu duce la blocarea activității centralei termice de conegnerare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*