Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Lista cu localurile fără autorizații ISU va fi publicată pe site-ul CJ. Nechifor cere aplicații în caz de cutremur

catalin nechiforPreședintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunțat că pe site-ul www.cjsuceava.ro va fi postată lista cu toate locațiile de mari dimensiuni cum ar fi discoteci, baruri, săli de spectacole care nu au autoriații din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru ca „oamenii să fie informați, părinți și copii în egală măsură”.

Șeful administrației județene i-a solicitat prefectului Sucevei să se facă aplicații în caz de cutremure ca și exercițiu, „din care să învățăm cum ar trebui să ne comportam și ce avem de făcut în situații excepționale”.

like-facebookE bine că avem acum o acțiune de control să vedem dacă lucrurile sunt în regulă dar întrebare care putem să o punem este, de ce nu s-a făcut până acum. Instituțiile de control au și un rol de prevenție nu doar de control. Nu poți să îi ții tot timpul acasă. Asta e viața modernă. Mai merg în cluburi, mai vor distracție. Cred că trebuie găsită o formulă de informare mai corectă pentru publicul larg, și părinți și copii. La locațiile care nu respectă normele legale de funcţionare să fie puse un afiş sau o plachetă prin care populaţia să fie informată despre acest lucru. Chiar dacă legislația nu ne oferă foarte multe variante dar vreau să mâ gândesc dacă sunt cutremure ce facem? Mă uitam la Casa de Cultură din Suceava…poate la incendiu nu or fi foarte multe material care pot să se aprindă și pot să creeze dificultăți, dar la cutremur ne-am gândit? Aici după unele surse încap 1000 de persoane după altele 2000 și este o singură ușă de ieșire”, susține șeful administrației județene care i-a sugerat reprezentantului Guvernului să se facă o aplicație în caz de cutremur la Casa de Cultură sau o exercițiu alarmă la un liceu din Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*