Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

FOTO! Zeci de suceveni au donat sânge în semn de solidaritate cu victimele incendiului din Capitală

donatori2Zeci de suceveni au mers, încă de la primele ore ale dimineții, la Centrul de Transfuzii Sanguine din Suceava, pentru a dona sânge în semn de solidaritate cu victimele incendiului de la clubul din Capitală.

Printre donatori, s-au aflat: un preot din Bogdănești, elevi din Suceava și Câmpulung Moldovenesc, dar angajați ai Spitalului Județean Suceava.

Bogdan Leancă este elev în clasa a XII-a la un colegiu din Câmpulung Moldovenesc. El a mers să doneze sânge alături de alți colegi de-ai săi.

„Am venit astăzi, dar mâine vor veni mai mulți colegi de-ai noștri. Sperăm ca donând sânge să salvăm o viață, să fim alături de cei care au suferit”, a spus Bogdan.

donatori 10 centru transfuziiȘi o angajată a Spitalului Județean Suceava a fost impresionată de drama din Capitală și a vrut să ajute cum poate.

Am venit special să donez sânge. Sunt impresionată de incendiul din Capitală. Am plâns când am văzut ce s-a întâmplat și sperăm să nu mai fie astfel de evenimente”, a precizat Veronica Reuț, de 41 de ani.

Săvel Bohorec, din Câmpulung Moldovenesc, este donator cu vechime. Și el a mers luni dimineață pentru a dona sânge în semn de respect, spune el, și de solidaritate.

Angajații Centrul de Transfuzii sunt pregătiți pentru un număr și mai mare de persoane care să doneze sânge luni, dar și în zilele următoare.

Sâmbătă și duminică, Centrul a fost închis, iar cei care au vrut să doneze sânge au făcut cale întoarsă. donatori9

like-facebookPot dona sânge femeile care au o greutate de cel puţin 50 de kilograme, şi bărbații cu peste 60 de kilograme. Aceștia nu trebuie să fi consumat alcool în ultimele 24 de ore, să nu fi avut intervenţii stomatologice sau operaţii în ultimele şase luni.

De asemenea, femeile însărcinate, cele care abia au născut sau sunt în perioada menstruală nu pot să fie donatori. În plus, nu pot dona sânge hipertensivii, cei care au suferit sau suferă de boli grave precum hepatita, tuberculoza, HIV, sifilis, TBC, diabet zaharat, boli de inimă, de piele sau de tiroidă.

Numărul celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul din Capitală a ajuns la 30. Alte 137 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, dintre care 57 sunt în stare critică şi gravă.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*