Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Reacția preoților suceveni după moartea celor 27 de tineri în clubul din Capitală. „Oare câte cluburi vor fi închise în semn de compasiune?”

incendiu_colectiv_3Tragedia din Clubul Colectiv din Capitală, din noaptea de vineri spre sâmbătă, a stârnit reacții și în rândul preoților suceveni. 27 de oameni au murit, iar peste 150 au fost răniți în incendiul devastator, iar preoții suceveni solicită închiderea cluburilor în semn de compasiune.

like-facebookUltimele evenimente, oricât de tragice ca dimensiuni ar fi, nu mă pot întrista mai mult decât atitudinea unor creștini ortodocși, și nu numai.   Batjocoresc fără nici un pic de rușine moartea groaznică a unor oameni. Indiferent cine ar fi acei oameni, ce au făcut, un bun creștin nu se poate bucura grotesc de moartea unor ființe, unor creații ale Domnului. Nu știu acum cine-s mai răi, cei care-și pun măști cu demoni, ori cei care se comportă ca niște demoni, tot având pe Dumnezeu în cuvinte. Cine-s mai răi? Cei ce sărbătoresc Halloween-ul sau cei aruncă cu dispreț și batjocoră în moartea unor oameni, profitând de tragedie să-și exprime propriile idei. Indiferent pentru ce militezi, astăzi trebuie să învățăm să ne apropiem aproapele, să fim oameni, înainte de toate. Este un comportament nerușinat și josnic! Să ne rugăm pentru cei plecați dintre noi, nu să-i judecăm noi, pământenii!”, a spus părintele Vlad Andrei Cruciatu, de la Biserica Bogdănești.

Cu multa durere am aflat de tragedia întâmplata ieri noapte in acel club din Bucuresti! Cuvintele pălesc in fata durerii si a morții,doar Hristos care a biruit moartea poate aduce iertare acelor suflete iar familiilor cat si prietenilor acestora sa le aducă alinare si întărire! Dumnezeu sa-i ierte! Oare cate astfel de cluburi vor fi închise in noaptea aceasta(…si nu numai!!!)ca un mic semn de compasiune pentru cei decedați, cat si familiile lor?”, a spus starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, arh.Nectarie Clinci.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*