Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Un sucevean, în topul celor mai bogați români

baniPatronul unei cunoscute firme din județul Suceava se află în topul celor mai bogați români. Cu o avere de 42- 44 milioane de euro, cunoscutul afacerist Vasile Armenean, patronul Betty Ice, este plasat de revista Capital pe locul 139 în Top 300.

Afaceristul are aproximativ 700 de angajați și vinde înghețata în magazine din întreaga țară. Are două avioane și pe viitor intenționează să construiască un teren de golf la Dragomirna.

like-facebookȘi frații Dragoș și Adrian Pavăl, de origine suceveni, care dețin lanțul de magazine Dedeman, se află în Top 300.

Ion Țiriac este cel mai bogat român, menținându-se pe această poziție pentru al doilea an consecutiv.

La calcularea averilor, Capital a ţinut cont atât de valoarea participaţiilor în companii, cât şi de valoarea bunurilor mobile şi imobile. Pentru evaluarea afacerilor, s-au folosit multiplicatori de EBITDA, diferiţi pentru fiecare industrie, actualizaţi în funcţie de valorile de piaţă confirmate în cazul realizării unor tranzacţii recente în domeniile respective (multiplicatorii au fost furnizați de Deloitte România). S-a ţinut cont şi de valoarea datoriilor. Pentru averea personală, s-au luat în calcul (acolo unde au existat informaţii) şi bunurile imobile (terenuri, clădiri) deţinute de milionari şi de familiile acestora, alte bunuri personale de valoare, precum şi conturile bancare.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*