Sâmbătă 11 Mai 2024, Actualizat acum 131 zile 12:00 am

Patriarhul Daniel a devenit cetățean de onoare al Sucevei. „Cred că este un lucru bun să avem o personalitate ca și cetățean de onoare”

nechiforPatriarhul Daniel a devenit cetățean de onoare al Sucevei. Consilierii județeni au votat, vineri, pentru acordarea acestui titlu „în semn de apreciere pentru munca și dăruirea preafericitului părinte Daniel puse în slujba Bisericii Ortodoxe”.

Pe numele său de botez  Dan Ilie Ciobotea, patriarhul s-a născut în satul Dobrești, comuna Bara –Timiș. După absolvirea Institutul Teologic Universitar Sibiu și-a continuat studiile în străinătate, în Franța, Germania și Elveția. Este actualul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, a fost ales de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007, fiind înscăunat în această demnitate la 30 septembrie 2007.

like-facebook„În activitatea sa a fost și în Nordul Moldovei. Cred că este un lucru bun să avem o personalitate ca și cetățean de onoare”, a spus președintele CJ, Cătălin Nechifor.

De asemenea, consilierul local Mihai Grozavu a ținut să precizeze că acest titlu este o răsplată care ar trebui acordată tuturor clericilor care „fac eforturi, stareții de la mănăstiri care au accesat fonduri europene, dar și preoții Argatu care au reușit să ridice Catedrala Suceava”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*