Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Virozele respiratorii și pneumoniile fac ravagii în rândul sucevenilor

medic-pneumonieAproape 3.000 de suceveni, de diferite vârste, au ajuns la spital cu viroze respiratorii și pneumonii, în ultima săptămână.

Potrivit unui raport al Direcției de Sănătate Publică Suceava, au fost 2.422 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii și 513 penumonii.

Virozele au afectat în special copiii cu vârste între 5 și 14 ani. Pneumoniile au făcut ravagii în rândul copiilor cu vârste între 2 și 4 ani.

like-facebookViroza respiratorie reprezintă o boală infecțioasă virală a căii respiratorii superioare ce afectează îndeosebi zona nazală. Ea mai este cunoscută și sub denumirea de rinofaringită, coriză acută (rinită acută, guturai), sau mai simplu, răceală. Simptomele care apar pot include tuse, dureri la nivelul gâtului, secreții nazale (rinoree) și senzația de strănut. Uneori este prezentă și febra, care în mod obișnuit dispare în decurs de cel mult 7-10 zile. Cu toate acestea, unele simptome pot continua să persiste până la trei săptămâni.

Pneumonia este o afecțiune inflamatorie a plămânilor care afectează în primul rând micile cavități cu aer cunoscute sub denumirea de alveole. De obicei, este provocată de o infecție cu virusuri sau cu bacterii și mai rar, de alte microorganisme, de anumite medicamente și de alte afecțiuni, cum ar fi bolile autoimune.

Simptomele tipice includ tuse, durere în piept, febră și respirație grea. Instrumentele de diagnosticare includ radiografia și cultura sputei. Pentru prevenirea anumitor tipuri de pneumonie sunt disponibile vaccinuri. Tratamentul depinde de cauza subiacentă. Pneumonia bacteriană presupusă se tratează cu antibiotice. În cazul în care pneumonia este gravă, persoana afectată este în general internată în spital.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*