Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Primăria Suceava vrea să se adreseze Curții de Apel Suceava pentru a soluționa contractul cu Rosal

harsovschiAutoritățile locale s-au săturat de valul de contesații ale Rosal Grup București și intenționează să se adreseze Curții de Apel Suceava pentru a soluționa aceste caz din moment ce contractul cu firma condusă de Andrei Prigoană a expirat.

Trebuie reamintit că noua licitaţie pentru serviciul de salubritate menajeră a fost câștigată de firmele Florconstruct şi Diasil Service Suceava. Contractul urma să fie semnat pe 9 septembrie 2015, însă firma lui Prigoană a făcut contestație la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
like-facebook
Viceprimarul Lucian Harşovschi susține că CNSC a admis parte contestaţia Rosal Grup și a cerut autorităţilor locale să procedeze la o reevaluare a ofertelor, admiţând, de asemenea, şi cererea de intervenţie a Florconstruct şi Diasil Service.

„În maxim 15 zile de la primirea deciziei CNSC se pune în aplicare dar există şi varianta pe care discută juriştii noştri, de a se merge la Curtea de Apel. Aceasta deoarece, dacă mergem din nou la CNSC cu un răspuns, s-ar putea să conteste altcineva şi, astfel, vom avea contestaţii la nesfârşit. Consider că, în momentul de faţă ar trebui să se meargă în instanţă, pentru a tranşa, odată pentru totdeauna, această problemă a concesionării serviciului de salubritate”, a spus Harșovschi.

Contractul cu Rosal grup București a expirat pe data de 17 aprilie 2015, iar atribuirea pe o perioadă limitată a activităţii de salubritate menajeră s-a făcut, pe motiv de forţă majoră, către asocierea dintre firmele Florconstruct şi Diasil Service.

Și DNA Suceava a cerut de la Primăria Suceava dosarele vizând modul în care a fost atribuit serviciul de salubritate celor două firme asociate după ce Andrei Prigoană a făcut sesizare la procurorii anticorpuție.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*