Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Șeful județului dă asigurări că depozitul ecologic de la Moara va fi funcțional din noiembrie

catalin nechifor5Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, susține că depozitul ecologic de la Moara va fi funcțional din luna noiembrie. Potrivit acestuia, în zilele următoare se va declanşa şi procedura de desemnare a operatorului la goapa ecologică, care a fost deja anunţată pe site-ul SEAP.

Nechifor a atras atenția, de asemenea, că dacă primăriile nu vor plăti cota de 2% pentru SMID, vor fi date în judecată, iar Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor poate fi compromis.

like-facebookȘeful județului susține că după ultima rectificare,  primarii vor avea şi resursa financiară pentru a plăti, iar ei „trebuie să înţeleagă că dacă nu înţeleg să plătească acea minimă contribuţie de 2%, pentru a primi 98% din bani europeni cred că nu am înţeles ce înseamnă România în Europa şi ce înseamnă un instrument corect de finanţare”.

Primarii trebuie să achite totul până la sfârșitul acestui an.

„Noi trebuie să punem o tranşă în avans pentru acele contribuţii financiare, am un pic de emoţii pentru că punem în dificultate şi firmele care au construit acest sistem. Este păcat la câtă muncă a fost la cât dezatru ecologic a fost în trecut să nu înţelegem că măcar 2% să îi punem din bugetul local”, a declarat Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*