Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Prejudiciu de 69 milioane de lei adus de firme din Suceava care nu au respectat legislația financiar-contabilă

antifraudaInspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava au controlat, în perioada ianuarie-septembrie 2015, un numă de 791 firme din judeţul Suceava asupra modului cum este respectată legislaţia financiar-contabilă. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Alexandru Cristea, a anunțat că în urma verificărilor efectuate în județul nostru inspectorii ANA au stabilit un prejudiciu adus bugetului de stat în valoare de 69,2 milioane de lei.

like-facebookPentru recuperarea banilor, au fost transmise 24 acte de sesizare a organelor de urmărire penală şi au dispus instituirea a 32 măsuri asigurători estimate la suma de 46,57 milioane de lei. Au fost aplicate 769 de amenzi, în sumă de 2,36 de milioane de lei.

34 de puncte de lucru au fost închise

De asemenea s-a dispus confiscarea de bunuri şi sume în valoare totală de 10,72 de milioane de lei, precum şi suspendarea activităţii a 34 puncte de lucru. Firmele verificate efectuau activităţi cum ar fi cele de comercializare a produse alimentare sau nealimentare, alimentaţie publică, turism, servicii de înfrumuseţare, servicii medicale, morărit-panificaţie etc. Alexandru Cristea susține că cele mai multe abateri de la sunt cele privind încălcarea obligaţiei de a emite bonuri fiscal, emiterea acestora din urmă cu date eronate; deţinerea unor sume fără acte justificative, cât şi nerespectarea normelor privind întocmirea şi utilizarea documentelor contabile pentru toate operaţiunile efectuate.

Acţiunile de control inopinat ale inspectorilor vor continua în zone comerciale cu risc fiscal ridicat şi grad redus de conformare fiscală, atât în scopul descoperirii şi recuperării prejudiciilor cauzate bugetului de stat, cât şi în scopul verificării modului de respectare a obligaţiei legale de fiscalizare a ncasărilor prin intermediul casei de marcat”, a spus Alexandru Cristea.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*