Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Minori de 15 ani cercetați pentru mai multe furturi. Vor fi supuși unui control psihiatric

prinsi retinutiPolițiștii Biroului Investigații Criminale Rădăuți au identificat, vineri, trei minori de 15 respectiv 16 ani, din municipiul Rădăuţi, care au sustras din incinta unei firme de curierat mai multe bunuri.

Oamenii legii au descoperit că adolescenții aveau mai multe furturi la activ, dar și o infracțiune de distrugere. Pe 4 ocotmbrie, ei au furat din vestiarul unei societăți comerciale din municipiul Rădăuți, prin forțarea și escaladarea unui geam, două poșete de damă în care se aflau bunuri în valoare de 1.400 lei.

like-facebookPrejudiciul a fost recuperat parțial, respectiv cele două poșete și o pereche de ochelari în valoare de 500 lei, ce au fost aruncate în pârâul Toplița, care traversează orașul. De asemenea, în noaptea de 17 spre 18 octombrie, au forțat ușa de la intrare într-un bar, au pătruns în interior și au sustras o boxă audio înaloare de 400 lei.

În noaptea de 11 spre 12 octombrie, din locuința unui bărbat din municipiul Rădăuți au sustras aparatură electronică și alte bunuri în valoare de 2.500 lei.

De asemenea, în noaptea de 22 spre  23 octombrie, prin lovituri cu picioarele au distrus oglinzile a două autoturisme în valoare de 400 lei. Prejudiciul total se ridică la aproximativ 44.800 lei, din care a fost recuperat circa 2.000 lei.

În cauză, s-au dispus măsuri ca minorii să fie expertizați medico-legal psihiatric, în vederea stabilirii discernământului, urmând ca, în funcție de rezultat, să se solicite luarea unor măsuri preventive”, se precizează într-un comunicat al Poliției Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*