Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

Ministrul Fondurilor Europene a anunțat eliminarea unor măsuri de birocratizare privind documentația tehnico-economică de întocmire a proiectelor

gura humorului ministru6Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a declarat sâmbătă, la Gura Humorului, că „ne așteaptă în 2014 -2020 un exercițiu financiar dureros din prisma sumei mari pe care trebuie să o absorbim”.

Nica a spus că ministerul intenționează să elimine măsurile de birocratizare privind documentația tehnico-economică de întocmire a proiectelor, prin simplificarea unor proceduri la HG 28.

like-facebookVin primari din toată țara și ne întreabă de ce trebuie pentru investiții de 100.000 de euro să fie plătit un consultant cu 15.000 de euro care să scrie un studiu care va fi evaluat, când se poate merge pe o variantă simplificată pe care și Comisia Europeană o susține. Am inițiat discuții la Ministerul Fondurilor Europene ca până la sfârșitul anului să eliminăm obligativitatea acestui HG care reprezintă o măsură birocratică. Rămâne să vedem în ce formă punem să îl simplificăm pentru investițiile mari unde este nevoie însă de acesta”,  a spus ministrul.

Domnia sa a reamintit că tot până la sfârșitul acestui an trebuie să fie pus în aplicare un instrument electronic de depunere a proiectelor.

„Suntem în sec XXI.Nu putem să avem atâta experiență pe partea de IT și beneficiarii încă să vină cu documentele în număr foarte mare la depunere. Aproape că este rușinos”,  a spus Nica.

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a vizitat sâmbătă în județul Suceava trei proiecte finanțate de Uniunea Europeană, unul la Rădăuți și două la Gura Humorului, cu rezultate directe asupra populației și a localităților unde aceste investiții se derulează.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*