Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Fond de salarii nelimitat la Primăria Suceava. „Aveam nevoie de elasticitate la fondul de salarii”

primaria suceavaPrimarul Sucevei, Ion Lungu,  s-a declarat  mlțumit de  punerea în aplicare a OUG nr. 41/2015. Acest act normativ,  prin modificările aduse,  înlătură prevederile privind limitarea la o anumită valoare a fondului de salarii aferent angajaţilor din primăriile din ţară.

Edilul susține că Suceava a luat-o cu un pas înaintea tuturor, salariile lucrătorilor din administraţia publică locală fiind majorate cu 12%, încă de la jumătatea anului trecut.

like-facebookPrimăria municipiului Suceava a fost printre primele care a majorat salariile încă din luna iulie. Am dat, de asemenea tot ceea ce trebuia la Poliţia Locală, şi încă vrem să mai dăm nişte indexări, de încă 7 lei, aşa cum prevede legea. Aveam nevoie de elasticitate la fondul de salarii”, a spus Lungu.

El a mai amintit că Primăria Suceava  nu este  interesată în mărirea  numărului de personal, precizând că  numărul maxim de angajați, conform reglementărilor, este de 761 de salariaţi, însă nu este depășit acest număr.

Nu se întâmplă acelaşi lucru la numărul de personal, însă este bine aşa, pentru că nu ne interesează să avem mai mulţi salariaţi decât sunt astăzi”, a spus Lungu.

Potrivit primarului, la Poliția Locală mai sunt 7 posturi, dar ocuparea acestora era condiţionată de limitarea fondului de salarii așa că deficitul de personal va fi eliminat. Și  posturile vacante de la Serviciul de executare silită sunt neocupate  ca și alte 2 posturi, dintre cele 10 existente la Compartimentul de proiecte europene, dar pentru care nu se va ocupa concurs pe motiv că „se poate funcționa și în 8”, spune primarul.

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*