Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

Primăria Suceava are în vedere extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Obcini și în complexul Privighetorii

ion lunguConducerea Primăriei Suceava a semnat un accord de principiu pentru faza secundă a celei de a doua etape a proiectului judeţean de alimentare cu apă şi canalizare, susţinută financiar din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că din aproximativ 251 de milioane de euro la nivel de judeţ, municipiului reşedinţă de județ ar trebui să îi revină  28,81 de milioane de lei, adică 11,23% din total.

like-facebookBanii ar urma să fie direcționați pentru reabilitarea staţiei de alimentare cu apă de la Mihoveni, staţiei de tratare a apei şi a staţie de apă brută din aceeaşi localitate, precum şi reabilitarea staţiei de pompe din cartierul  Zamca. Lungu susține că tot din acești bani ar urma să fie efectuate extinderi ale reţelelor de alimentare cu apă şi reţelelor de canalizare din cartierele noi ale Sucevei. Este vorba de complexul Privighetorii la blocurile private,  „Europa”, „Lanişte”, în zona „Fundătură” , şi în cartierul Obcini.

„Lucrările de înlocuire a reţelelor de apă şi canalizare sunt în proporţie foarte mică, majoritare fiind extinderile, precum şi reabilitarea staţiilor de captare, tratare şi epurare. Sperăm ca acest program să fie aprobat, ca urmare a acestuia urmând a se ajunge la un procentaj de conformare de 100% în ceea ce priveşte acoperirea cu aceste servicii la nivelul municipiului”, a spus Lungu, care a precizat că „disconfortul creat are și părți bune”, în sensul că astfel Suceava nu va mai fi sub incidenţa clauzei de infrigement a CE.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*