Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Polițist sucevean condamnat pentru o șpagă de 50 lei. Sentința este definitivă!

politistUn polițist din Salcea a fost condamnat definitiv, joi, la trei luni de închisoare cu suspendare, după ce Curtea de Apel Suceava l-a găsit vinovat de abuz în serviciu și luare de mită.

Potrivit rechizitoriului, pe 13 mai 2013, agentul Sergiu Grădinaru a oprit în trafic un botoşănean aflat la volanul unui Logan, căruia i-a reproşat că nu se aprinde farul stâng. Pentru a-l lăsa pe Andrei D. să plece fără nicio sancțiune, polițistul a primit şpagă 50 de lei. Doar că, după ce i-a dat banii și s-a despărțit de polițist, botoșăneanul a sunat la 112 și l-a denunțat.

like-facebookPotrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava  în seara zilei de 13.05.2013, polițistul  a procedat la oprirea regulamentară, în zona de competenţă, a autoturismului marca Dacia Logan cu nr. de înmatriculare BT 23 UNU condus de Dănilă Andrei şi deşi, a constatat că avea defecţiuni la sistemul de iluminare  şi folosea un sistem de iluminare neomologat, a primit de la conducătorul autoturismului suma de 50 lei pentru a nu-şi îndeplini corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu proceda la sancţionarea contravenţională a acestuia şi la reţinerea certificatului de înmatriculare în două infracţiuni după cum urmează: infracţiunea de luare de mită.

El a procedat la oprirea regulamentară, în zona de competenţă, a autoturismului marca Dacia Logan cu nr. de înmatriculare BT 23 UNU condus de Dănilă Andrei şi a primit de la conducătorul autoturismului suma de 50 lei pentru a nu-şi îndeplini corespunzător atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu proceda la sancţionarea contravenţională a acestuia şi la reţinerea certificatului de înmatriculare deşi a constatat că avea defecţiuni la sistemul de iluminare – farul stâng nefiind în stare de funcţionare şi folosea un sistem de iluminare neomologat – faruri tip xenon  şi infracţiunea de abuz în serviciu -a procedat la oprirea regulamentară, în zona de competenţă, a autoturismului marca Dacia Logan cu nr. de înmatriculare BT 23 UNU condus de Dănilă Andrei şi deşi, a constatat că avea defecţiuni la sistemul de iluminare – farul stâng nefiind în stare de funcţionare şi folosea un sistem de iluminare neomologat – faruri tip xenon, nu şi-a îndeplinit corespunzător atribuţiile de serviciu în sensul că nu a procedat la sancţionarea contravenţională a acestuia şi la reţinerea certificatului de înmatricularea).

 

Dosarul său a fost trimis în judecată în vara anului trecut, în luna iunie.

Agentul Sergiu Alin Grădinaru s-a ales și cu interzicerea unor drepturi printre care şi cel de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, urmând să fie destitut din poliţie.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*