Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un liceu cu predare în limba ucraineană va fi înființat la Siret

sedinta guvern victor pontaPotrivit unui protocol de colaborare între România și Ucraina, autoritățile române au în vedere susținerea funcționării unităților de învățământ cu predare în limba ucraineană din Sighetu Marmației, din localitatea Lugoj, județul Timiș, dar și din localitatea Siret.

La Siret, va fi înființat un liceu cu predare în limba ucraineană. De asemenea, predarea în limba română va fi sprijinită la Universitatea Națională ‘Yurii Fedkovici’ din Cernăuți, și în limba ucraineană la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, a domeniilor: matematică, științe sociale, științele naturii, științe umaniste și arte.

like-facebookDe asemenea, va fi examinată posibilitatea introducerii liniilor complete de predare în limba română și, respectiv, ucraineană.

România și Ucraina vor susține înființarea de lectorate de limbă, literatură, cultură și civilizație și trimiterea de lectori români și ucraineni la universitățile din Kiev, Cernăuți, Ujgorod, Ismail, Odessa, precum și București, Cluj-Napoca, Timișoara, Suceava, Galați și Iași.

Acordul mai prevede înființarea a două comisii mixte de experți, formate din câte trei persoane de fiecare parte. Prima dintre acestea va avea ca scop elaborarea de materiale didactice — în special manuale de limbă, literatură, istorie, geografie, etc. Cea de-a doua comisie va monitoriza și va evalua implementarea măsurilor prezentului acord.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*