Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Locuri de joacă pentru copii amenajate la Siret, pe terenul unde a fost Spitalul de Neuropsihiatrie Infantilă

Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu

Primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu

Primăria Siret intenţionează să amenajeze pe terenul unde s-a aflat Spitalul de Neuropsihiatrie Infantilă un parc care va include locuri de joacă pentru copii. Primarul orașului, Adrian Popoiu, a declarat că investiția va fi cuprinsă în bugetul pe anul viitor. Edilul a spus că vor fi amenajate și alei cu băncuțe și mese pentru șah pentru bătrânii din zonă.

De la primarul de Siret, Adrian Popoiu, aflăm că aproximativ 250 dintre copiii care au fost internaţi în fosta cazarmă austriacă s-au stabilit în Siret.

like-facebook„Deja ne apropiem de sfârșitul anului și nici bani nu mai sunt. În bugetul pe 2016, avem în vedere o asemenea investiție”,  ne-a spus Adrian Popoiu.

Și în cea de a doua cazarmă care ținea tot de spitalul de neuro urmează să fie amenajat un muzeu al psihiatriei al vremurilor care au zguduit nu numai țara ci și întreaga lume, unde după Revoluția din 89 au fost ţinuţi în spatele grilajelor, până prin anii 2000, copiii din vechea cazarmă austriacă. Aceasta din urmă a fost demolată şi în locul ei va fi amenajat un parc.

Spitalul de Neuropsihiatrie Infantilă din Siret, înfiinţat în anii 1967-1968, odată cu interzicerea avorturilor în România comunistă, a fost cea mai mare instituţie de psihiatrie infantilă din ţară, cu peste 2.000 de copii şi tineri. Oameni din toate colţurile ţării s-au lepădat aici de copiii cu probleme psihice, cu handicapuri fizice, dar şi de cei fără nici o problemă, dar nedoriţi. În spatele porţilor mari şi al zidurilor, s-au petrecut abuzuri greu de imaginat, dezvăluite după 1990 de imagini filmate de străini şi confirmate de copiii care au fost ţinuţi ca nişte prizonieri periculoşi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*