Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Foști militari trimiși în judecată pentru contrabandă

tigari frontiera (2)Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc au dispus trimiterea în judecată a foștilor militari de la Unitatea Militară 01027 Vatra Dornei, Leonte – Gavril Coca şi Ionuţ Vasilică Grămadă, pentru contrabandă şi complicitate la contrabandă.

like-facebookPotrivit procurorilor, în noaptea de 12 spre 13 octombrie 2014, între orele 21.00 – 02.00, Leonte – Gavril Coca a deţinut şi transportat cu autoutilitara Iveco Daily pe DN 17, între Vatra Dornei şi comuna Pojorâta, cantitatea de 34.900 de pachete cu ţigări de provenienţă extracomunitară care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă, creând astfel un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 414.270 de lei, fiind ajutat în urma unei înţelegeri prealabile la transportul acestora de către Ionuţ – Vasilică Grămadă, care s-a folosit de un autoturism BMW, pentru a se interpune de mai multe ori  în trafic între autospeciale poliţiei şi autoutilitara Iveco Daily cu scopul de a o scăpa de sub urmărire.

Agenţii din cadrul Postului de Poliţie Fundu Moldovei şi din cadrul Postului de Poliţie Breaza au interceptat autoutilitara Iveco Daily înmatriculată în Irlanda pe DJ 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, înspre Câmpulung Moldovenesc. Când i-au făcut semna regulamentar de oprire șoferului, acesta a continuat deplasarea, iar oamenii legii au pornit în urmărirea lui.

Autoutilitara a mărit viteza de deplasare, iar poliţiştii au tras şase focuri de armă, patru de somaţie şi două spre dubă pentru a o opri. În tot acest timp, BMW-ul încerca să o scape de polițiști prin șicane în trafic. Pe DN 17 pe direcţia Pojorâta – Vatra Dornei, au tras alte două focuri de somaţie asupra BMW-ului care s-a interpus în urmărire, dar şoferul acestuia a refuzat să oprească. Au fost alertate echipajele de poliţie arondate Poliţiei municipiului Vatra Dornei, iar la scurt timp autoturismul BMW a  fost găsit, şoferul fiind  Vasilică Grămadă, de 25 de ani, domiciliat în comuna Moldova Suliţa, dar cu reşedinţă în municipiul Vatra Dornei. Și autoutilitara a fost găsită într-o parcare de la intrarea în satul Valea Putnei, comuna Pojorâta. În interiorul ei au fost găsite 67 de baxuri de ţigări de contrabandă, în care erau 34.900 de pachete cu ţigări. La momentul comiterii faptelor, ambii inculpaţi aveau calitatea de militari activi la Unitatea Militară 01037 Vatra Dornei, aceştia fiind trecuţi ulterior în rezervă ca urmare a încetării raporturilor de muncă prin demisie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*