Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

O fotografie realizată de un sucevean, printre cele mai spectaculoase selectate de National Geographic

catalin urdoiO fotografie realizată de un sucevean, în care este surprinsă sărăcia din interiorul unei case de romi, a fost inclusă printre cele mai spectaculoase fotografii selectate de National Geographic.
Cătălin Urdoi, din municipiul Rădăuți, a pozat interiorul unei case din comuna Voitinel. În imagine se vede o fetiță de etnie romă așezată pe o pernă într-un fotoliu, lângă o fereastră, într-o locuință extrem de sărăcăcioasă.

Cu o fotografie am prezentat condiţia umană într-o casă de nomazi din Voitinel”, a spus, pentru Realitatea.net, Cătălin Urdoi.

like-facebookFotografia a apărut pentru prima dată în revista National Geographic în primăvara lui 2014, fiind câștigătoarea concursului cu tema „Home” (Cămin) la care au fost 12.000 de fotografii din toată lumea.

foto catalin urdoiPublicarea a fost primul premiu pe care l-am luat cu fotografia respectivă. La câteva luni distanţă, cei de la National Geographic m-au înştiinţat că imaginea este luată în calcul şi va fi supusă votului editorilor în vederea publicării ei în anuarul revistei. Publicarea ei în anuar a fost un al doilea premiu pentru această fotografie”,a declarat, pentru Ziarul Evenimentul, Cătălin Urdoi.

Cătălin Urdoi este cunoscut pentru pasiunea sa pentru fotografii, dar și pentru felul în care surprinde Bucovina și România în general pentru promovare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*