Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Consilierul Vasile Mocanu, acuzat că nu se implică în strângerea datoriilor către Termica. „Veniți cu prostii”

consiliu local sv (2)Primarul Sucevei, Ion Lungu, i-a reproșat consilierul local, Vasile Mocanu, că nu s-a implicat în strângerea datoriilor de către Termica deși este în Adunarea Generală a Acționarilor.

Veniți cu prostii … Suntem oameni cum e și domnul Girigan la al treilea mandat aici. Îmi pare rău, am investit 25 de milioane de euro în conducte. Ne-am făcut datoria cu vârf și îndesat. Am stabilit împreună să facem un operator nou. Sunteți membru AGA, v-ați implicat în strângerea datoriilor? Eu am făcut-o de nenumărate ori”,  a spus Lungu.

like-facebookEdilul municipiului reședință de județ a venit cu replici dure după ce alesul local a început să arunce săgeți asupra firmei Thermonet, dar și asupra celorlalte două firme participante la licitație. Mai mult, Mocanu a spus că acest raport a plecat de la „punctul cum să-l facem la limita legalității, să plec de la legal și să forțez puțin legea și nu să plec de la ilegal și să-i dau o firmă legală”.

„Acest raport, dacă va fi studiat de specialiști în achiziții, specialiști în termie și specialiști în furăciuni, va fi declarat ilegal. Consider, și spun în calitate de membru AGA la Termica, consider că Termica a fost adusă în asemenea situație ca și atunci cu curățenia orașului cu Rosal, într-o situație de forță majoră dăm distribuția pe un raport făcut la limită. Dăm distribuția unei firme care nu-și asumă investiții și care nu o să ajungă la nimic. Contractul cu Termica trebuia prelungit așa cum s-a spus cu șase luni și instanța trebuia să se pronunțe. Urmează să se spună că Thermonet nu are experiență, discutăm cu oamenii cu experiență, le dăm utilaje, rețele că ei mai fac ce…încasează și vând contoare la asociații”, a spus Mocanu.

Edilul Sucevei, Ion Lungu, i-a adus reproșuri și consilierului local, Cornel Grosaru, care este membru în Consiliul de Administrație a Termica și care lucrează la această societate de foarte mulți ani.

„Trebuia să vă dați demisia din Consiliul de Administrație și să veniți la comisie, dar nu ați făcut acest lucru”, a spus Lungu după ce alesul social democrat a avut afirmații negative la adresa noului operator.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*