Luni 20 Mai 2024, Actualizat acum 140 zile 12:00 am

Șeful județului, nemulțumit de modul în care prefectul a gestionat situația provocată de intemperii

nechiforPreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, social democratul Cătălin Nechifor, s-a arătat nemulțumit, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, de modul de implicare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a E.On, după problemele grave cauzate de  căderile de zăpadă din week-end.

like-facebookȘeful adminsitrației județene, susține că deși Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă condus de prefectul județului, Constantin Harasim, trebuia convocat pentru a exista o coordonare eficientă a activităţilor din zonele afectate acest lucru nu s-a întâmplat.

Potrivit acestuia, s-a intervenit aleatoriu și fără un plan de intervenție. Mai mult, EON, fiind o companie privată, nu poate fi convocată decât în situații de urgență. În plus, nici nu a existat o situație exactă a localităților afectate încă din primele momente așa cum era normal.

„A fost cea mai gravă situație de administrat din perspectiva situațiilor de urgență de duminică la prânz până aseară și chiar până acum în egală măsură. Chiar dacă a fost extrem de greu de intervenit, până la urmă, într-o anumită măsură, s-au rezolvat multe situații dificile. Mă refer în primul rând a celor din ISU care au fost la datorie și au muncit extrem de mult. Au fost zeci de intervenții în timp scurt în întreg județul. Toate localitățile au avut dificultăți în trafic. O dezamăgire a fost relația cu EON pentru că luni dimineața nu aveam informațiile referitoare la câte localități sunt afectate. Am cerut sprijin guvernamental pentru că până la acel moment EON nu avea suficiente echipe de intervenție în județul Suceava. Am simțit că lucrurile încep să se îmbunătățească de după acest moment că au fost suplimentate echipele din județele învecinate care nu aveau cod portocaliu. Ritmul de rezolvare a crescut considerabil pentru că duminică seara erau 42 de localități fără curent, iar aseară erau doar 6 localități care parțial erau nealimentate. Cred că am avut de învățat cu toții din acest fenomen dificial la nici măcar mijlocul toamnei. Nici cei de la EON nu au avut o muncă ușoară … A fost cea mai grea situație din perioada mea de administrație publică”, a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*