Miercuri 26 Iunie 2024, Actualizat acum 177 zile 12:00 am

Vânătoare de 40.000 euro la Direcția Silvică. Vezi câți bani s-au obținut din carnea de vânat și păstrăv!

directia silvica suceavaDirecţia Silvică Suceava gestionează un număr de 24 fonduri cinegetice, totalizând o suprafaţa de 314,1 mii ha – din care pădure 226.7 mii ha (174.8 mii ha proprietate publica a statului si 51.9 mii ha proprietate privata).

like-facebookPentru sezonul de vanatoare 2015-2016 Directia Silvica Suceava are o cota de recolta de 105 exemplare caprior, 87 ex. cerb comun, 154 mistret, 198 vulpi, 27 iepuri, alte mamifere 17 exemplare si respectiv diferite pasari 900 exemplare.

Cota de recolta stabilita la specia caprior mascul de 48 exemplare s-a realizat, dealtfel aceasta expirind la 15 octombrie. Recoltarea va continua insa la femele caprior pina la data de 15 februarie 2016.  Fiind in plin sezon de recoltare la cerb, activitatea in aceasta perioada s-a canalizat pe efectuarea de observatii si organizarea actiunilor de recoltare la acesta specie. Au existat numeroase solicitari in vederea recoltarii la cerb mascul atit din partea vanatorilor straini sositi in nume propriu sau prin firmele comisionare din Germania, Slovacia, Austria, Danemarca, Spania dar si din partea vanatorilor romani. Pina in prezent s-au recoltat un numar de 24 exemplare cerb comun mascul dintr-o cota totala de 41, urmind ca in perioada urmatoare sa se recolteze cu personalul silvic sau cu vanatori romani insotiti de personalul de vanatoare, exemplarele de selectie. Din cele 24 exemplare un numar de 15 sunt medaliabile, exemplare deosebite de aproape 200 pct. CIC s-au recoltat la ocoalele silvice Crucea Iacobeni si Putna, de catre vanatori straini din Germania, Danemarca si respectiv din respectiv Romania. Deoarece o parte din vanatori si-au manifestat dorinta de a recolta si alte specii in aceasta perioada, am recoltat un numar 11 exemplare de mistret, din aceasta valoare se adauga c/v carnii de vanat prin Centru de Fructe Sadova, de la inceputul anului receptionindu-se si valorificindu-se 11 to carne vanat cu o valoare de 125 mii lei”, susține directorul Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

Un alt produs valorificat prin pastravariile proprii il reprezinta pastravul curcubeu si fantinel, pina in prezent nivelul de valorificare fiind de aproape 7 tone cu o valoare de aprox. 130 mii lei.
Ca urmare a desfasurarii actiunilor de vanatoare  s-au incasat din taxele de impuscare si respectiv de organizare aprox. 40 mii euro. La aceasta valoare se adauga c/v carnii de vanat prin Centru de Fructe Sadova, de la inceputul anului receptionindu-se si valorificindu-se 11 to carne vanat cu o valoare de 125 mii lei.

Un alt produs valorificat prin pastravariile proprii il reprezinta pastravul curcubeu si fantinel, pina in prezent nivelul de valorificare fiind de aproape 7 tone cu o valoare de aprox. 130 mii lei.

„Directia silvica Suceava pune la dispozitia celor interesati prin Centrul de Fructe Sadova si respectiv prin pastravariile Valea Putnei – OS Pojorita si Valea Brodinei – OS Brodina , carne de vanat in carcasa si respectiv pastrav consum”, potrivit lui Ciobanu.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*