Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Mai puțin obișnuit! Proiect pentru îngrijirea mormintelor

morminteÎn perioada 11-25 octombrie, se desfășoară proiectul „Să salvăm de la uitare”, care va fi cofinanțat din fondurile primite prin Fundația „Semper Polonia” de la Ministerul Afacerilor Externe RP în cadrul concursului pentru realizarea obiectivului „Colaborarea cu Diaspora Poloneză și cu Polonezii din Străinătate” în cadrul proiectului „Sprijinirea și mobilizarea tinerilor de origine poloneză”.

Prima etapă a proiectului s-a derulat în zilele de 10 si 11 octombrie la mormintele din localitățile: Siret, Vicșani, Solonețu Nou, Suceava și Moara.
like-facebook
Coordonatorul proiectului, dna Spaine Alina Valentina a declarat că proiectul va fi realizat prin Clubul Semper Polonia și are ca scop păstrarea amintirii înaintașilor noștri, printre altele a victimelor primului și celui de al II-lea război mondial, a militanților de etnie poloneză.

„Proiectul presupune îngrijirea de morminte a înaintașilor noștri iar perioada premergătoare lunii în care serbăm „Ziua Morților” este un moment perfect pentru a ne exprima recunoștința față de aceștia. Prin acest proiect dorim să aducem la cunoștință tinerilor despre importanța istoriei, a responsabilității față de neamul și tradițiile poloneze care trebuie transmise generațiilor următoare. În România sunt numeroase locuri unde se odihnesc polonezi și persoane de origine poloneză„ a declarat coordonatoarea proiectului Spaine Alina Valentina.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*