Deși administrația locală se laudă cu cea mai modernă centrală termică din România, sucevenii tremură de frig în apartamente. În ciuda temperaturilor nocturne extrem de coborâte anunţate de meteorologi, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu vor avea în căldură în locuinţe decât după 15 octombrie.
Conform reglementărilor legale, asigurarea căldurii în apartamente este obligatorie după ce timp de 3 zile consecutiv, la ora 6.00 dimineaţa, sunt înregistrate temperaturi atmosferice exterioare mai mici de 10 grade Celsius.
Ion Lungu primarul municipiului Suceava anunța că societatea comercială Thermonet, noul operator de transport a agent termic, va intra în rol abia după 14 octombrie, dată în care Consiliul Local va aproba raportul comisiei de negociere şi contractului de concesionare, validând câştigătorul negocierilor pentru atribuirea serviciului prestat, până în prezent, de falimentara Termica.
Cert este că deși temperaturile au scăzut și în apartamente se simte din plin frigul, cei racordați la sistemul centralizat trebuieși să aibă răbdare, indiferent dacă sunt și bătrâni sau au copii în locuințe.
„Am avut discuţii cu reprezentanţii firmei şi în această săptămână, în aşa fel încât de pe data de 15 octombrie să poată intra să opereze efectiv. De asemenea, am purtat discuţii în ideea de a fi pregătiţi ca de pe 15 octombrie, dacă va fi nevoie, să dea căldură în oraş. Sigur, acest lucru îl vom stabili în funcţie de cum evoluează vremea afară”, susținea edilul Sucevei.
Lungu a precizat, de asemenea, după semnarea contractului cu Thermonet, va fi organizată o întâlnire a oficialilor firmei cu şefii asociaţiilor de proprietari din reşedinţa de judeţ, astfel încât „să se dea încredere şi stabilitate în ceea ce priveşte furnizarea de apă caldă şi căldură în iarna 2015-2016”.
Pentru luni, meteorologii au anunțat minime de 0 grade și maxime de un grad.