Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

Update! Județul Suceava, sub cod portocaliu de ninsori și viscol. Restricții de circulație, copaci doborâți și zeci de localități fără curent electric

viscol (1)Județul Suceava se află sub cod portocaliu de ninsori și vânt puternic. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că avertizarea este valabilă în intervalul 11 octombrie, ora 13.00- 12 octombrie, ora 10.00.

like-facebookÎn intervalul menţionat, în judeţul Suceava şi în zona de munte a judeţului Neamţ, stratul de zăpadă va depăşi 10…15 cm, vor fi intensificări ale vântului de peste 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Duminică seara, în judeţul Suceava era depus un  strat de zăpadă pe carosabil, în special în zona de munte a judeţului. Circulaţia se desfăşoară cu dificultate ceea ce a impus restricţii de circulaţie începând cu ora 16:30 pe DN 17A, sectorul Câmpulung Moldovenesc – Marginea, pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5t.

Traficul rutier este monitorizat de echipaje de poliţie.

Având în vedere condiţiile meteorologice se impune ca circulaţia să se desfăşoare doar dacă este strict necesară şi totodată să fie adaptată viteza la condiţiile de drum, iar maşinile să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Secţiile de drumuri naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc intervin pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil care în prezent măsoară între 0 – 3 cm.

Pentru orice eveniment în trafic conducătorii auto sunt rugaţi să anunţe imediat prin dispeceratul 112 orice situaţie care poate îngreuna circulaţia rutieră.

De asemenea, 32 de localități din județul Suceava sunt fără curent electric din cauza viscolului. Este vorba despre Crucea, Broşteni, Fundu Moldovei, Pojorâta, Câmpulung Mold – parțial., Vama, Frasin, Brodina, Frumosu, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Iacobeni, Vatra Dornei – partial, Gura Humorului – parțial, Frasin, Mănăstirea Humorului, Bădeuţi, Volovăţ, Horodnic, Rădăuți-parțial, Grămeşti, Siret – parțial, Zamostea, Cajvana, Todireşti, Brodina, Izvoarele Sucevei, Straja, Ulma,Vicovu de Sus, Botoşana, Pârteşti de Jos, Cacica-parțial, Cajvana,Solca-parțial, Arbore.

Mai mulți copaci au fost doborati de vijelie si au cazut pe carosabil in localitatile Frasin, Ostra si Gainesti. In plus, mai multe crengi au cazut pe autoturisme in Suceava si Radauti. Mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit  pentru inlaturarea lor.

Prefectul de Suceava: Dacă situația o impune, vom lua măsuri de restricționare a traficului

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*