Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

Ministrul Transporturilor, despre gara Suceava Nord: Eu nu știu dacă e la un pas de dezastru

gara suceava nord 3Ministrul Transporturilor, Iulian Matache,  a vizitat gara Suceava Nord. Restaurarea edificiului ar costa 2 milioane de euro fără TVA și banii provin din fondurile Companiei Naționale CFR SA.
Am înțeles că este o gară monument istoric, foarte frumoasă. Mă uit în sus…zici că este o cetate…Din păcate, se află în situația asta, ea fiind foarte veche și având mai mult lucrări de întreținere decât lucrări de consolidare și de restaurare. Cred că trebuie să discutăm de restaurare nu doar de consolidare, doar de a da cu var, dacă nu e cuvântul prea simplu… Cred că împreună cu autortățile locale la Suceava că găsim o soluție pentru că traficul din gara aceasta,înțeleg că a fost deviat spre Burdujeni,ceea ce înseamnă că traficul este mai scăzut aici”,  a spus Iulian Matache.

gara suceava nord 5Deși gara Suceava Nord este la un pas de dezastru, ministrul  susține că „eu nu știu dacă e la un pas de dezastru, eu gara din Ițcani nu am văut-o până acum, recunosc. Probabil că sunt mai multe gări din România pe care nu le-am văzut. Trebuie să analizăm să găsim o soluție împreună cu autoritățile județene,  aici e vorba de infrastructura feroviară și să discutăm soluția cea mai bună”,  a spus ministrul.
La rândul său, directorul  Companiei Naționale CFR  -sucursala Iași  a anunțat că deocamdată Primăria Suceava nu a emis autorizația de construcție, iar titlul de proprietate se află în Arhivele Naționale de la Cernăuți.  Lucrările au fost sistate în momentul în care nu a fost eliberată autorizația de către administrația locală. like-facebook

Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*