Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Asigurări de la ministrul Transporturilor că centura Sucevei va fi finalizată în vară

sosea de centura (81)Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, spune că începând din acest an, mai precis de la sfârșitul acestei luni, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale și-a propus să se mobilizeze pe sectoarele unde are lucrări. Matache a amintit, însă, că sunt și sectoare de drum care sunt scoase la licitații. El a adăugat că regretă nefinalizarea șoselei de centură a Sucevei, dar speră să fie terminată până în vara anului viitor.

like-facebookSunt alte câteva sectoare, dacă vorbim de poduri, de consolidări care vor trebui scoase la licitații. Sper ca licitația la poduri și consolidări să se închidă iarna asta iar în primăvară să se înceapă lucrările și colegii mei îmi spun că undeva în 2-3 luni lucrarea ar putea să fie gata complet, până în vara anului viitor se va închide”,  a spus ministrul, care a precizat că „rămâne să vedem dacă se întâmplă sau nu niște lucrări”.

Iulian Matache a spus că nu știe de asigurările date de directorul CNADNR premierului cum că în 14 zile șoseaua de centură a Sucevei va fi gata, dar „trebuie să învățăm din trecut și să nu căutăm vinovații”.

„Discutăm cel mai bine la terminarea ei. Vedem cine e vinovat sau nu atunci. Nu e cazul să căutăm astăzi sau eu să caut în acest moment vinovatul”,  a spus Matache.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că au fost schimbați până acum 11 miniștri la Trasporturi, dar că își dorește ca Matache să fie cel cu care se va inaugura aeroportul și se va termina șoseua de centură.

„Povestea centurii de la Suceava este una complicată. Exproprierile..lucrările ….prețul pe km de 6 milioane de euro la un km de drum național… dar nu suntem astăzi în măsură să judecăm, dar trebuie, din nefericire, să găsim soluții”,  a spus Nechifor.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*