Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

Flutur: Intenția mea este de a face un parteneriat cu toți primarii indiferent de culoarea politică

flutur3Copreședintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, susține că și-ar fi dorit ca votul pentru președinția Consiliului Județean să fie prin vot uninominal așa cum a fost până în 2012, însă noua lege a schimbat procedura și se trece la votul indirect.

like-facebookFlutur a spus că își dorește ca numărul aleșilor locali la conducerea Primăriilor să crească și că are în intenție un parteneriat cu toți primarii indiferent de culoarea politică.

„Colegiul Directoral PNL Suceava a solicitat și a votat în unanimitate candidatura mea ca și cap de listă la Consiliul Județean. Le-am spus și atunci colegilor mei pentur că noua lege privind alegerea președintelui prin vot indirect presupune și o schimbare puțin de strategie atât în ce privește dezvoltarea viitoare a județului, dar și strategia de campanie pentur câștigarea alegeilor. Și trecând de la votul uninominal la votul indirect, personal mi-aș fi redorit vot uninominal, o confruntare … Am fost un protagonist în 2008 când m-am luptat cu președintele Gavril Mârza și PSD pe vot uninominal. Am plătit în 2012, alături de partidul și guvernul meu, ceea ce este și firesc într-o democrație”, a spus Flutur.

Liderul liberal a amintit că partidul, la nivel de județ, are pe funcții 49 de primari care vor candida pentru un nou nou mandat, la care se adaugă și primarul comunei Putna care a anunțat deja că va candida la alegerile locale din 2016 din partea PNL și va avea susținerea acestui partid. Liberalii își doresc ca la viitorul scrutin electoral din iunie 2016 să câștige cât mai multe primării urbane și rurale.

„Celelalte municipii, orașe și cât mai multe localități rurale, intenția mea este de a face un parteneriat cu toți primarii indiferent de culoarea politică. Dezvoltarea județului Suceava înseamnă pentru toate culorile politice”,  a subliniat Flutur.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*