Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Buget de 25 milioane de euro pentru proiectul Suceava- capitală culturală europeană

consiliu local suceava2Consiliul Local Suceava se va reuni, joi, pentru a discuta proiectul Suceava -capitală europeană. Primarul Sucevei, Ion Lungu a declarat că a fost fializată documentația, iar în prezent se lucrează la titlul de candidatură care trebuie depus în limba engleză.

like-facebook„O să fie o treabă foarte bună chiar dacă timpul a fost foarte scurt. Se va numi „Suceava- capitală europeană a culturii -oraș candidat împreună cu Bucovina”, iar sloganul proiectului va fi „Inspiră, imaginează, simte”. Consultantul trebuie să vină în ședința Consiliului Local să explice acest slogan.Sâmbătă această documentație o vom depune la Ministerul Culturii. Am avut o discuție cu președintele Consiliului Județean pe tema acestui proiect întrucât trebuie făcută asocierea între municipalitate și CJ pentru a se arata capacitatea de susținere regională și politică a proiectului precum și o asociere între Primăriei și Asociația Suceava-capitală europeană 2021,dat fiind faptul că banii care vor veni vor fi făcute prin această asociație, dat fiind faptul că ea va gestiona acest proiect”, a spus Lungu.

Potrivit edilului Sucevei, bugetul estimat pentru acest proiect este de 25 milioane de euro din care 10 milioane de euro de la Primărie,10 milioane de euro de la Guvern, iar CJ va veni cu 2 milioane de euro. O sumă de 2 milioane de euro urmează a fi accesată prin proiecte culturale finanţate din fonduri nerambursabile europene, iar alta de 1 milion de euro va fi atrasă de la sponsori.

Programele culturale vor consuma 18 milioane de euro, adică 72% din totalul alocat, promovarea şi marketingul vor avea alocate 3 milioane de euro, respectiv 12%, în timp ce altor cheltuieli de organizare şi personal le este rezervată suma de 4 milioane de euro, reprezentând 16% din propunerea de buget.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*