Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

Drama neștiută din familia unui fost senator sucevean

radu pricopOricine il intalneste acum pe suceveanul Radu Pricop senior, nu ar banui nicio clipa povestea sa. Cuscrul lui Traian Basescu a fost diagnosticat de doua ori cu cancer, dar l-a invins de fiecare data. CANCAN.ro a aflat intreaga poveste, scrie Cancan.ro

La prima vedere, nimeni nu ar banui ca tatal avocatului Radu Pricop ar fi avut vreodata o problema de sanatate, cu atat mai putin una atat de grava. Inalt, cu o constitutie atletica si un zambet cald, fostul senator nu da nicio clipa de banuit ca in viata asta a luptat cu moartea de doua ori, reusind sa iasa invingator de fiecare data.

In iulie 2006, cuscrul lui Traian Basescu a ajuns la spital acuzand dificultati de respiratie, pe care le punea, insa, pe seama faptului ca fuma destul de mult. Dupa un control amanuntit, diagnosticul a cazut ca un trasnet: cancer pulmonar. Acela a fost momentul in care Radu Pricop senior a decis sa isi schimbe radical viata, dorinta de a trai fiind mai puternica decat viciul sau sau alte lucruri.

radu pricop2Dupa ce a trecut printr-o operatie, din cauza tumorii de 8,5 cm pe care o avea la plamanul stang si a indurat mai bine de jumatate de an de citostatice, acesta a reusit sa iasa invingator din lupta cu boala nemiloasa. A fost cea mai urata perioada din viata lui si spera sa nu isi mai aminteasca vreodata de asta.Din pacate, insa, destinul a avut alte planuri si a hotarat sa ii mai intinda o cursa fostului senator. Astfel ca, in toamna anului 2007, in urma unui control de rutina, socrul Ioanei Basescu a aflat ca sufera de cancer la prostata si ca trebuie sa ia intreaga batalie de la inceput. De data aceasta, Radu Pricop senior a ales sa incerce brahiterapia, un tratament care consta in implantarea unor perle radioactive in prostata si care, facut in stadiul incipient al bolii, are rezultate incredibile.

Optimismul si determinarea de a invinge l-au ajutat pe fostul senator de Suceava sa devina un exemplu pentru toti cei care trec prin astfel de tragedii, acesta reusind sa invinga de doua ori nemiloasa boala. In toata aceasta perioada, fiul sau i-a fost mereu alaturi, asa cum marturisea chiar el, intr-un interviu acordat pentru Monitorul de Suceava.

“Am avut noroc de fiul meu, Radu, care a stat permanent langa mine si m-a incurajat. Ma gandeam la toate lucrurile pe care as fi vrut sa le mai vad sau pe care voiam sa le mai fac. Iti creste inima cand vezi ca te recuperezi, ca-ti reiei viata si, sincer va spun, apreciez mult mai mult fiecare zi. Tot timpul mai exista o sansa. Spiritul face jumatate din tratament”, declara Radu Pricop senior, in 2008.

Zilele trecute, Radu Pricop senior a fost fotografiat in timp ce se afla in compania fiului sau, avocatul Radu Pricop, si a baietelului sau. In imagini se vede foarte clar ca intre bunic si nepot exista o legatura foarte puternica, fostul senator fiind topit dupa micutul Traian. In timp ce fiul lui aseaza caruciorul baiatului in portbagaj, socrul Ioanei Basescu se bucura de momentele petrecute in compania celui mic, pe care il tine in brate si il rasfata.

Sursa: Cancan.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*