Joi 28 Martie 2024, Actualizat 12:00 am

Îngrijorător! 16 persoane moarte, 50 rănite grav, iar 140 rănite ușor în accidente produse din vina pietonilor

actiune prevenire pietoni 2O situație a Inspectoratului Județean de Poliție Suceava scoate la iveală o problemă îngrijorătoare la nivelul județului nostru.

Numai de la începutul acestui an, la nivelul judeţului Suceava s-au produs 197 de evenimente rutiere cu implicarea pietonilor. În urma acestor accidente au decedat 16 pietoni, au fost răniţi grav 50, alţi 140 de pietoni fiind răniţi uşor. Îngrijorător este faptul că peste 60% din aceste evenimente au fost provocate din vina pietonilor.

like-facebookPotrivit polițiștilor suceveni, traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate pentru pietoni reprezintă, în continuare, cauzele unor accidente rutiere cu consecinţe din cele mai grave.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, vineri, între orele 08.00 – 14.00, Serviciul Rutier Suceava, biroul şi formaţiunile de profil din teritoriu, poliţişti de proximitate şi de ordine publică din mediul rural, împreună cu poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au organizat şi desfăşurat peste 100 de activităţi de informare în unităţi de învăţământ dar şi pe sectoarele de drum public identificate cu risc accidentogen.

Numai la nivelul municipiului Suceava, în doar câteva ore au fost identificate peste 80 de persoane care au nu au respectat regulile rutiere, în unele cazuri locaţia prin care s-a făcut traversarea fiind la doar câţiva zeci de metri de trecerile de pietoni marcate şi semnalizate.

Cu toate aceste persoane s-au purtat discuţii, fiindu-le prezentate statisticile realizate la nivel naţional care evidenţiază faptul că fiecare a 620–a traversare neregulamentară este fatală.

„Dumneavoastră la a câta sunteţi?” – a fost întrebarea prin care poliţiştii nu au dorit neapărat să-i culpabilizeze pe cei care au traversat neregulamentar, ci să îi responsabilizeze şi să îi conştientizeze cu privire la pericolele şi riscurile asumate.

În cadrul acţiunilor au fost aplicate doar avertismente şi au fost înmânate materiale preventive, rolul activităţilor fiind unul eminamente preventiv, de informare şi responsabilizare.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*