Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

Trei adolescenți din Rădăuți, cercetați pentru mai multe furturi

prinsi retinutiTrei tineri din Rădăuţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, sunt cercetați de polițiști după ce au comis mai multe furturi, prejudiciul total fiind de peste 20.000 lei.

Cei trei minori, unul de 16 ani şi doi de 15 ani din municipiul Rădăuţi, în noaptea de 27 septembrie au sustras o autoutilitară.

like-facebookProfitând de faptul că la locuința persoanei vătămate nu se afla nici o persoană, au sustras din curtea locuinței o autoutilitară, deplasându-se pe traseul Rădăuți – Sucevița – Vatra Moldoviței. Ajunși în satul Paltin, din comuna Vatra Moldoviței, aceștia au abandonat autoutilitara în afara părții carosabile.
Autoutilitara a fost recuperată şi restituită persoanei vătămate.

De asemenea, s-a stabilit că doi dintre cei trei minori sunt bănuiţi şi de furtul săvârşit dintr-o clinică din municipiul Rădăuţi în noaptea de 23 spre 24 septembrie.

Pe 24 septembrie, în jurul orei 09.00, Poliţia Municipiului Rădăuţi a fost sesizată cu privire la faptul că persoane necunoscute, au pătruns în incinta unei clinici medicale din municipiul Rădăuţi.
Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului, în urma cercetărilor, a stabilit că autorii au pătruns în interior prin spargerea unui geam de la parterul clădirii. Autorii au pătruns pe geamul spart şi ulterior în patru birouri medicale ale clinicii, de aici sustrăgând suma de aproximativ 5.000 lei găsită într-o casetă de valori deschisă.

Minorii au fost audiaţi în prezenţa apărătorului din oficiu şi asistentului social, recunoscând faptele.
Totodată, minorii sunt cercetaţi şi în alte dosare de furt calificat, urmând a fi analizată oportunitatea reunirii cauzelor penale.

„În continuare urmează a fi efectuată expertiza psihiatrică a minorilor, care vor fi prezentați Serviciului de Medicină Legală Suceava, pentru a se stabili dacă au săvârșit faptele cu discernământ, cercetările fiind continuate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Rădăuţi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale”, potrivit unui comunicat al IPJ Suceava.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*